TRADUCERI AUTORIZATE LEGALIZATE NOTARIAL
DEFINIȚIA TRADUCERII LEGALIZATE
De regula, traducerea legalizata se caracterizeaza prin traducerea unui text de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei din Romania, aplicarea stampilei si semnaturii traducatorului autorizat la sfarsitul traducerii dupa care, notarul public legalizeaza semnatura traducatorului in baza unui specimen de semnatura, conform art. 8 literele “e” si “j” din Legea nr.36 / 1995 cu modificarile si completarile ulterioare.
LISTA LIMBILOR AUTORIZATE DIN/ÎN CARE TRADUCEM
Eropa de Vest: Daneza, Olandeza, Finlandeza, Franceza, Germana, Engleza, Greaca, Italiana, Norvegiana, Portugheza, Spaniola, Catalană;
Europa de Est: Bulgara, Ceha, Maghiara, Lituaniana, Poloneza, Romana, Rusa, Sarba, Slovaca, Slovena, Ucraineana, Croată, Albaneză, Macedoneană;
Asia & Orientul Mijlociu: Araba, Ebraica, Japoneza, Coreeana, Chineza, Turca;
Limbi Antice: Latină;
CALCULATOR RAPID COSTURI TRADUCERI LEGALIZATE
CALCULATOR CARACTERE
Inserați textul în câmpul de mai jos și veți afla numărului de caractere.
DESCRIERE SERVICIU - TRADUCERI LEGALIZATE
Traduceri Autorizate - Legalizate Notarial.
Spre deosebire de traducerea autorizată, Traducerea Legalizată este supusă procedurii de legalizare notarială unde notarul public legalizeaza semnatura traducatorului in baza unui specimen de semnatura, conform art. 8 literele “e” si “j” din Legea nr.36 / 1995 cu modificarile si completarile ulterioare.
Lex Logos alaturi de traducatorii angajati si parteneri va pune la dispozitie serviciile de traduceri legalizate autorizate pentru limbile enumerate în ”LISTA LIMBILOR AUTORIZATE” de mai sus.
INFORMAȚII UTILE
Legalizarea Traducerii de către un notar public aduce un plus de autenticitate documentului. Prin legalizarea notarială a semnăturii traducătorului autorizat, traducerea se transformă în traducere legalizată.
ACTE NECESARE
Documentul în original sau o copie legalizată a acestuia.
BINE DE ȘTIUT
Legalizarea notarială a traducerii nu poate fi realizată de oricare notar public. Notarul public poate legaliza semnătura traducătorului numai în condițiile în care traducătorul al cărui semnătură se solicită a fi legalizată are specimen de semnătură depus la biroul notarului public solicitat pentru legalizare.
CICLUL DE MUNCĂ A SERVICIULUI DE TRADUCERE